Hvordan bruke lån?

Hvordan bruker du lånet ditt?

Forbrukslån er en av de mest utbredte lånene i Norge. Det finnes veldig mange forskjellige personer som har tatt opp forbrukslån. Det starter med de aller yngste til de mest aldrende. Ser vi på statistikken er det gruppen i midten som tar opp mest. Det er kanskje ikke så rart fordi denne gruppen har god råd og denne gruppen liker også å gjøre som de har lyst. Når man har stabil inntekt er det lett å tenke at det kan være måter å gjøre ting på som ikke vil skade inntekten nevneverdig. Opptak av for mye lån kan være en slik ting.

Studier

Forbrukslån tas opp av mange grupper og brukes derfor også på mange forskjellige måter. Det finnes ingen grenser på hvor mye som tas opp eller hvor mye som skal tas opp når det kommer til lån og studier. Har du studert eller har du tenkt på hvordan du best mulig kan studere er det smart å tenke på kostnaden med studier. Skal du studere økonomi kan du gjøre dette gratis på for eksempel Norges Handelshøyskole, mens du må betale om du studerer på BI. Ser du mot utlandet blir det enda verre. Da er kostnaden fort enda mye mer om du skal studere. Spesielt steder som USA har veldig dyre universiteter.

Sparing

Økonomier anbefaler oss hver eneste dag å spare penger. Du bør ha litt penger på en konto slik at du har når det begynner å bli trangt. Det er en fin måte å ha en buffer på. Noen har forslått at man bør ta opp forbrukslån for å spare pengene. Det er ikke så smart da kostnaden av forbrukslånene fort blir veldig høye og det du tjener på å spare penger ikke kommer til å overgå kostnaden med lånet. Sånn sett kan det være bedre å ta opp forbrukslån for å plassere disse pengene andre steder. Du kan kanskje tjene mer i aksjemarkedet om du tørr å ta den sjansen.

Møbler

Det finnes så veldig mye fint å se på og det finnes så veldig mye fint å eie. Når du har et hus eller en leilighet vet du veldig godt at de ofte krever litt inventar. Det kreves med andre ord at du tar deg et par timer eller dager til å finne ut hvordan du vil leve i ditt nye bosted. Noen liker å ha det sparsommelig. Det kan ofte bety at du bruker mindre penger på å bo. Tar du opp smålån for å betale for møbler blir det et lite lån. En annen ting du kan bruke et lån på er å pusse opp slik at du får det til å se litt penere ut enn det du ønsker at det skal se ut i dag. Det koster ikke så mye som man tror når man først kommer i gang